Over mij

Persoonlijk

Ik ben Vera Wong, 32 jaar, ik woon in noordoost Groningen en kom oorspronkelijk uit Schagen. Ik ben getrouwd met Ko en samen hebben we een dochter van 3, Mickey. Ik houd van koken, Instagram, koffie, pas gemaaid gras, lezen, perfect passende tweedehands kleding vinden, moestuinieren, wijn, rijden in onze camper, en ik houd van schrijven.

Begin juli 2019 ben ik samen met mijn gezin voor onbepaalde tijd op reis gegaan. Ik werkte vanuit onze camper, die iedere dag op een andere plek in Europa geparkeerd stond. Het was niet altijd makkelijk, als het bijvoorbeeld regende hadden we weinig stroom, of als we in de bergen waren was er slecht internet. Maar de vrijheid en het avontuur woog daar allemaal makkelijk tegenop. Het was heerlijk. Helaas moesten we onze reis vanwege alle Corona maatregelen onderbreken. Eenmaal terug in Nederland kochten we een klushuis in het meest noordoostelijke puntje van Nederland. Er moet gigantisch veel gebeuren maar er is inmiddels wel een stabiele wifi verbinding, en mijn kantoor heeft echt een fantastisch uitzicht. Of, zoals ze hier zeggen, ’t kan slechter 😉 Als je het leuk vindt om onze avonturen in Groningen te volgen kan dat via Instagram.

Achtergrond

Mijn hele leven ben ik al een boekenworm. Een van mijn eerste herinneringen is dat ik een Jip en Janneke boekje aan het lezen ben midden op tafel in de boerderij van mijn ouders. Volgens mij was ik echt nog heel jong.

Op de middelbare school vond ik weinig vakken leuk, maar Nederlands volgde ik met plezier. Ook de andere talen vond ik interessant en gingen me goed af. Scheikunde daarentegen.. dat was niet best.

Ik koos voor een studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, met als hoofdrichting literatuur en een minor journalistiek. Na mijn studie werkte ik als management assistent, projectleider, eventmanager, community manager, tekstschrijver, redacteur en communicatie adviseur.

In 2018 schreef ik me in bij de KVK en werd ik zelfstandig virtual assistant en tekstschrijver. Beste beslissing ooit. Ik had gehoopt, maar nooit verwacht, dat ik het werken als ondernemer zó leuk zou vinden. De vrijheid om zelf alles te kunnen bepalen, van hoe je website eruit ziet tot op welke momenten – en waar – je je werk doet, en ja zelfs het jezelf verkopen, ik vind het allemaal even leuk.

Werk

Ik zit als virtual assistant helemaal op mijn plek in een ondersteunende maar gelijkwaardige rol, waarbij ik mijn kennis en vaardigheden in kan zetten om je vooruit te helpen. Waarbij ik écht iets voor je kan betekenen. Dat doe ik met humor en een persoonlijke benadering.

Ik zie mezelf meer als collega dan als assistent. Ik denk actief mee en breng graag advies uit over bijvoorbeeld je website, social media, teksten, foto’s, etc. Soms ongevraagd, maar nooit bot of scherp. Wel opbouwend, weloverwogen en kritisch.

Het leukste vind ik het als ik je mag helpen bij je teksten, je website, je social media en je nieuwbrieven. Als ik je Instagram mag beheren, je website mag maken, of een tekst voor je mag schrijven dan word ik daar heel blij van.

Een goede tekst schrijven is als een puzzel maken. Je begint bij de hoeken en legt dan de rand, oftewel de inhoud en de structuur. Als die klopt, dan hoef je hem alleen nog in te vullen. De juiste woorden op de juiste plek, en klaar is je puzzel. Of je tekst, dus.

Ervaring

Werk

• Studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam
• Managementassistent
• Eventmanager en projectleider van nationale en internationale events
• Redacteur van meerdere gepubliceerde boeken
• Corrector van WO en HBO scripties
• Bouwen en beheren van WordPress en Squarespace websites
• Communicatie advies gegeven aan diverse ondernemers
• Sociale media kanalen beheren
• Tekstschrijver en content maker
• Zoekmachineoptimalisatie
• Projectleiding

Cursussen

• Cursus DISC communicatiestijlen
• HBO deeltijdprogramma social media
•  Training Hostmanship
•  Cursus Storytelling voor Duurzaamheid
•  Webinar Instagram algoritme
•  Masterclass Instagram

Programma’s

Programma’s waar ik veel mee werk en die ik graag inzet voor jouw bedrijf zijn: WordPress, MailerLite, MailChimp, LaPosta, Canva, Word, PowerPoint, Outlook, diverse Google programma’s zoals Analytics en Ads, Survey Monkey, TimeChimp, Mentimeter, Rompslomp boekhouding en LastPass. En natuurlijk mijn go-to voor (bijna) alles: Excel.

Social media

Binnen deze social media kanalen ken ik goed de weg: Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest.

Zoek je een virtual assistant?

Als ik zelf een VA in zou huren zou ik het fijn vinden om hem of haar te kennen. Als je mazzel hebt ken je een VA en kun je hem of haar inhuren. Maar als je toevallig nou net geen VA in je netwerk hebt, of een VA wilt die gespecialiseerd is in, laten we zeggen, communicatie, dan zul je op zoek moeten gaan. Misschien ben je zo wel bij mij terecht gekomen. Ook dan, of misschien juíst dan, is het fijn als je diegene een beetje beter kunt leren kennen.

Daarom schreef ik deze uitgebreide tekst over mezelf. Zodat je een beetje een idee hebt van wie ik ben, en wat ik doe. Maar ik kan me voorstellen dat je nog meer wilt weten of zien, voor je besluit om me te e-mailen. Neem dan eens een kijkje op m’n blog of op Instagram. Ik schrijf daar openhartig over van alles dat me bezighoudt. We kunnen natuurlijk ook een keer videobellen. Vind ik leuk. Mail me als je dat wilt, dan plannen we iets in.

Leuk om van je te horen, ik ben benieuwd!
Vera

Online vind je me hier

LinkedIn: linkedin.com/verawong1
Facebook: facebook.com/virtualassistantverawong
Blog: nieuwetijdswonen.nl
Instagram: instagram.com/nieuwetijdswonen