Online business manager

Lang zat ik als virtual assistant helemaal op mijn plek in een ondersteunende maar gelijkwaardige rol, waarbij ik mijn kennis en vaardigheden in kon zetten om andere ondernemers vooruit te helpen.

Inmiddels ben ik een aantal jaar verder en heb ik ontdekt dat er een andere rol is die me nog beter past: die van online business manager. Steeds vaker wordt ik ingezet als online business manager, waarbij ik teams van VA’s en andere zzp’ers aanstuur.

Ik werk aan projectplanningen en communicatievoorstellen, geef communicatieadvies, schrijf teksten en content voor sociale media, en maak en beheer diverse websites. Daarnaast werk ik graag aan het in kaart brengen van werkprocessen en het optimaliseren en/of elkaar zetten van soepele en overzichtelijke workflows.

Automatisering en structuur

Als ‘buitenstaander’ kan ik goed zien in welke fase je bedrijf zich bevindt, en welke processen er lopen. Schuurt er iets, heb je het gevoel dat je steeds dingen handmatig loopt te doen? Heb je het gevoel dat dat beter kan? Dan kan het waarschijnlijk inderdaad makkelijker, sneller en beter. Er is zo veel mogelijk op het gebied van automatisering. En het is leuk(er dan je denkt)! Ik denk graag met je mee.

Als je graag werk uit handen wilt geven aan een VA of een online business manager, maar niet goed weet goed hoe, en wat dan precies, ook dan denk ik graag met je mee.

Of misschien wil je wel helemaal niet iemand die ‘mee denkt’, maar iemand die gewoon zonder jou over je bedrijf nadenkt. Dat er een voorstel op tafel komt, waarop jij alleen ‘ja’ of ‘nee’ hoeft te zeggen. Dat snap ik, en ook dat kan.

Dat is nou precies het fijne aan werken met een online business manager.

Ik en mijn vaste team van gedreven zzp’ers -een active campaign specialist, ict’er, data analyst, technisch VA en een webdesigner- steken graag de koppen bij elkaar en we buigen ons met alle plezier over jouw vraagstukken. We worden enthousiast van een uitdaging (dus kom maar op).

Online Business Manager Virtual Assistant Vera Wong
Dit is geen echte foto van het team – we werken allemaal online op afstand – maar in ons hoofd zitten we er wel zo bij

Mijn aanpak

Je kunt bij mij rekenen op een erg persoonlijke aanpak, duidelijke afspraken, een beheersbare dosis perfectionisme, en op wat humor zo nu en dan (onmisbaar).

Na een eerste kennismakingsgesprek, waarin we vooral onderzoeken of we een klik hebben, en wat de wederzijdse verwachtingen zijn, maak ik een voorstel. Bij een project, een klus met een duidelijk begin en een eind, is dat vaak een offerte met een prijsopgave. Bij vaste ondersteuning, als je iemand zoekt waarop je wekelijks terug wilt kunnen vallen, dan is dat een inschatting van de uren.

Als we tot overeenstemming komen, dan volgt er een overeenkomst van opdracht en een AVG verklaring. Je kunt me briefen op de manier die jou het beste past. Tijdens een zoom gesprek, per mail, door een video op te nemen, of misschien vind je voicenotes het fijnst.

Afhankelijk van het type samenwerking plannen we een vast overlegmoment in, of een paar ‘check points’. En dan gaan we aan de slag!

Onze samenwerking

Ik zie mezelf als collega en als onderdeel van je bedrijf. Ik spreek vanaf het eerste contact al over ‘we’, dat gaat vanzelf. Ik denk actief met je mee en breng graag advies uit. Soms ongevraagd, maar nooit bot of scherp. Wel opbouwend, weloverwogen en kritisch.

Wat kan er nog meer?

Deze werkzaamheden besteed ik steeds vaker uit aan een team van vaste VA’s en andere zzp’ers:

  • Het bewerken van video’s
  • Vormgeving en design – van folders en billboards tot websites en logo’s
  • Het uitschrijven van aantekeningen
  • Het maken van presentaties
  • Het in elkaar zetten van mailings en nieuwsbrieven
  • Zoekmachine optimalisatie / SEO (maar als ik genoeg tijd heb doe ik het zelf, want héél leuk)

Ik verzorg altijd zelf de kwaliteitscontrole. Ik bewaak de planningen en ben aanspreekpunt voor mijn opdrachtgever. Zo hoeven zij maar met één persoon te schakelen. Dat levert tijd, overzicht en rust op. Wie wil daar nou niet meer van 😉

Wat klanten over mij zeggen

Mijn klanten zeggen over mij dat ik nauwkeurig en flexibel ben, dat ik een juiste timing heb, prioriteiten kan stellen, en relativeringsvermogen en een vooruitziende blik heb. Hier lees je wat ze nog meer over me zeggen.

Kosten en mogelijkheden

Meer over mijn tarief en de mogelijkheden om me in te schakelen lees je hier.

Een keer kennismaken?

Ik vind het heel leuk om een keer koffie met je drinken, maar omdat ik nogal in een uithoek woon is dat niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn kennismakingsgesprekken, net als briefings en overleggen trouwens, ook heel gemakkelijk via e-mail, de telefoon of videobellen te doen.

Lijkt dat je wat? Neem dan contact met me op! Hier vind je m’n contactgegevens.

Misschien tot snel!

Meer weten over mij?

Lees hier nog even verder!